Ben jij in charge over jouw gedachten?

De werking van je brein. Per dag heeft een mens ongeveer 60.000 gedachten. Deels bewust, deels gaat het ook zo snel dat het onbewust gaat. Eigenlijk kan je je brein vergelijken met een tuin. Op het moment dat er veel onkruid in de tuin staat geeft dat veel drukte in je hoofd. Tenminste zo voelde, en zo voelt het soms nog steeds, voor mij. Ik heb geleerd om een muur om mijn brein te zetten waardoor ik alle gedachten die ik niet meer nodig heb direct buiten de muur kan plaatsen. Jij bent als mens in charge over je eigen gedachten, dus dat betekent dat alleen jij degene bent die jouw eigen tuin kan opruimen.

Op deze manier creëer je een brein waarin geluk naar boven kan komen.

Ook het vergroten van je lichaamsbewustzijn helpt je om de aandacht veel meer uit je hoofd te halen. Het volgende thema voor de warm nest avond is Gedachten. We gaan ook praktisch aan de slag met jouw gedachten.

Kom je ook?

Misschien vind je dit ook interessant

Geboorte

Al in de buik van de moeder krijgt een baby indrukken van jouw gemoedstoestand mee, die in het leven van je kind zijn weerslag heeft.Er is goed nieuws! Je kan deze ervaringen helen…

Lees meer »

In jouw weerstand ligt jouw groei!

Je hebt een druk leven, een druk gezin, een man die ook nog wat aandacht van je wil en kinderen die de hele dag mama roepen. Ook op je werk wordt er van alles van je gevraagd. Ervaar jij wel eens weerstand hierbij?

Lees meer »